Villa - Italy

Cantilevered staircase realized in 2016 for a private residence located in one of the most beautiful regions of Italy.

The design was done in collaboration with Faetano Design LAB: the architectural composition and the choice of materials fully reflects the needs of the customer.

The steps, built with the same oak wood used for the floor of the living area, are cantilevered to the wall.

The railing, with its simple and essential shapes, supports the outside of the ramps every single step thus acquiring a structural function as well as aesthetic.

Constructed with vertical tubes in powder coated steel, it is positioned at the center of the ramps including a concrete staircase underneath and ending in the ceiling.

Gallery

© 2021 PMscale s.a.s. All rights reserved
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram